Сградата е обновена по проект на Община Бургас. Снимка Черноморие-бг

Сградата е обновена по проект на Община Бургас. Снимка Черноморие-бг

Първият концерт в обновената сграда на Културен дом Бургас ще е джаз, изпълнен от млади таланти на Бургас. Благотворителният концерт ще се проведе в зала "Тончо Русев" на 9-ти януари 2021 година от 18:30 часа. Каузата на концерта да се съберат средства, с които по проект "Да дарим възможност" е да се подобрят средата и условията за реализация на талантливи деца и младежи в училищна възраст до 19 години, които са организирани в клубна дейност по интереси, като им се осигурят по-големи възможности за развитие и изява.

В концерта ще участват "Red Light District Project", виртуозният саксофонист от Кипър - Александрос Красидес, Симеон Минчев - китара, Николай Костадинов - пиано, Красимир Зафиров - бас, Адриан Николов - барабани.

Проектът "Да дарим възможност" е на "Ротари клуб Бургас - Пиргос" се реализира от 2008 година. Чрез него се подпомагат изявите на даровити деца в сферата на точните и хуманитарните науки, изкуството и спортът.

Това е първата изява в обновената сграда. Тя е ремонтирана по проект, финансиран по ОП "Региони в растеж" и собствен принос на Община Бургас.

Билети се продават на касата на билетен център "Часовника" или на място в деня на събитието и са на стойност 10 лева, а концертът ще се проведе при 30% капацитет на залата.