IMG_1962

IMG_1962

С близо 2 млн. лв. ремонтират пътя за Кости

на община Царево - Георги Лапчев. Пътят бе обновен в рамките на проекта "Рехабилитация на път от село Кости до село Българи", който се финансира с европари в размер на 1 910 174 лева.

Дейностите по проекта включват изпълнението на земни, асфалтови и пътни работи - ремонт на настилката и пътното тяло, полагане на материал за банкетите с различна широчина и дебелина на пласта, хоризонтална и вертикална маркировка и монтаж на еластични огради. Дължината на рехабилитираната пътна настилка ще бъде 8 200 м. иIMG_1977 във вид, който да отговаря на съвременните изисквания за пътна инфраструктура - осигуряване на условия за нормална експлоатация, безопасност и комфорт на движението. Срокът за цялостното изпълнение на обекта е 90 дни.

Пътят между Кости и Българи е построен през 1957 година и от тогава пълна рехабилитация или реконструкция не е правена. В резултат на заложените цели по проекта, Кости ще разполага с необходимата инфраструктура, която  да спомогне за развитието на селището. Жителите на Кости ще получат по-добра достъпност до услугите на общинския център и по-добра пътна връзка с останалите населени места в общината.

"Общинският път между Кости и Българи е част от цялостната инвестиционна програма на Община Царево за ремонт и подобряване на състоянието на общинските пътища, в която особено внимание е отделено на рехабилитацията на пътната мрежа, свързваща по-отдалечените и изостанали малки населени места в границите на общината", заяви кметът на община Царево инж.Георги Лапчев.