С "Cabaret" и "Somebody to Love" се представят българите на "Откритие" 2010, в концерта на плошад "Александър Невски" по случай Празника на Европа и Деня на победата; финалист е в българския полуфинал на международния конкурс за млади таланти "Нова вълна", в откриване на благотворителния концерт "Надежда за децата на Хаити" по БТВ и др. Той свири на китара, посещава музикална школа за вокално майсторство. До 2007 г. е вокалист в група "Steep Point", а после - в група "Трио", 2010 г. записва няколко сингъла с продуцент "Жокер Медия".

Елиз е сред познатите имена в морската столица. В търсене на своята индивидуалност, се увлича по изпълнението на поп и джаз-стандарти, песни от мюзикъли, френски шансони. С вокално изкуство се занимава професионално от пет години към музикално студио "ДА" във Варна. 

Има редица участия и награди от фестивали и конкурси, представяния в радио и ТВ –програми. Елиз ще изпълни на фестивалната сцена интерпретация на добре познатата песен "Кабаре" от едноименния мюзикъл, а Рене ще участва и в двете международни конкурсни програми : в конкурса за изпълнител е подготвил известната песен на "Куин" "Някого да обичам" ("Somebody to Love", Queen), а в Международния конкурс за песен – авторската си композиция "Объркан рай".

Фестивалът "Откритие" се провежда вече двадесет години във Варна, и е организиран от фондация "Откритие"със съдействието на Община Варна и Министерството на културата. Започва през 1992 година като Първият български частен попфест. Тазгодишното издание е специално, посветено на юбилея на фестивала, Основна сцена на ДТ”Стоян Бъчваров” ще се превърне в истински празник на музикалната култура – ще гостуват множество лауреати от изминалите години, гост ще е и световноизвестната денс изпълнителка Ин-грид, която ще изнесе рецитал на 14.05/първата конкурсна вечер/, а участници са професионални изпълнители от над петнадесет страни. От сцената на фестивала е тръгнала музикалната кариера на не един и двама популярни попизпълнители като: Миро, Деси Добрева, Галина Кудрова, вокална формация "Сладки мечти" , а също и в международен план – Лука Сепе, Елза Лила /участници в "Сан-Ремо", Михай Тристариу, Нико, Лудвиг Галеа, Нели Чобану, Глен Вела и много други финалисти от сцената на "Евровизия" и др.

 

 

Днес+