С човек по-малко "акулите" бяха надхитрени от "железничарите"

 

Превъзходството на "акулите" беше особено ярко до почивката, когато пред вратата на "железничарите" имаше поредица от пропуски. Най-чистото положение се откри пред Адриан Фернандес, чийто шут прати топката на сантиметри от десния стълб.

Резервата Зоран Балдовалиев вкара и двата гола за гостите през второто полувреме. Той откри с глава в 57-мата минута след точно центриране на Мартин Камбуров и неразбирателство в бургаската отбрана. Пет минути по-късно изходът беше предрешен с изгонването на Нилтон Кардосо. Халфът влезе в игра за черноморци на мястото на контузения Йохен Зайц, но малко по-късно получи червен картон за нарушение срещу Камбуров. В 71-та минута Балдовалиев удвои за гостите. Макар и с човек по-малко, "акулите" се вдигнаха на отчаян щурм, който обаче остана безрезултатен.

Въпреки поражението, "Черноморец - Бургас" запазва третото място във временното класиране с актив от 26 точки. В последния есенен кръг тимът гостува на ЦСКА на 6 декември /неделя/.

"Ще направим доста задълбочен анализ за това какво да коригираме. Ще се опитаме да изиграем последния мач по най-добрия начин.  Липсва ни отбелязването на гол, няма го спокойствието пред вратата. Не сме в игрова криза, играем хубав футбол, макар да губим. Поздравявам отбора на "Локомотив" за победата. Те играха компактно и се възползваха от пропуските, които направихме. След червения картон се опитахме да реагираме, но нямахме шанс. Важно е хората да разберат, че не правим нещо от днес за утре. Спортното израстване става бавно. Въпреки загубите направихме голяма крачка напред, създадохме авторитет, а това далеч не е малко", сподели на пресконференцията след двубоя мениджъра на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков.