Yasla1

Yasla1

С едноминутно мълчание деца почетоха загиналите си връстници

пътно-транспортни произшествия. Към инициативата на група "Превенция на престъпността" към ОДМВР – Бургас се присъединиха кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кмета д-р Лорис Мануелян и административния директор на "Кохинор Хемусмарк" АД - Цветолюб Стоицев.

Официалните гости откриха и обновената детска площадка край ясла № 1, предоставяща безопасно и удобно място за игри на малчуганите. Директорът на детското заведение - Антоанета Кисьова благодари на ОДМВР – Бургас за хуманната инициатива, като декларира че всички семейства, чиито подрастващи се отглеждат в яслите ще преминат нарочно обучение по безопасно пресичане на пътното платно за да може от най-ранна детска възраст да се добиват положителни навици и да се изгражда защитно поведение по отношение на пътните рискове у децата.

Особен интерес в малчуганите предизвикаха служителите от моторизирано звено "Сигма" към сектор "Пътна полиция" ОДМВР – Бургас, които предоставиха любезно полицейските мотори на децата, превъплътили се за малко в служители на реда. Присъстващите родители и гости от сходни заведения декларираха готовността си да подкрепят инициативата на бургаската полиция и Община - Бургас за безопасни улици, като се включиха в раздаването на подаръците.

Припомняме, че за първите осем месеца на тази година при тежки ПТП на територията на Бургаски регион загинаха 2 деца, а още 40 бяха ранени. Най-много подрастващи са пострадали при катастрофа по причина "блъскане на пешеходец"” - 1 загинало дете и 20 ранени деца, последвани от произшествията по причина “сблъскване между МПС” – 1 загинало и 10 ранени деца.  При "блъскане на велосипедист"са ранени - 6 деца, следвани от "блъскане в крайпътно съоръжение, дърво, предпазна ограда", при които катастрофи са ранени - 4 деца.