Артистичното семейство Богдана Карадочева и Стефан Димитров идват в Бургас за премиерата на книгата Безнадежден случай. Снимка Архив Черноморие-бг

Артистичното семейство Богдана Карадочева и Стефан Димитров идват в Бургас за премиерата на книгата Безнадежден случай. Снимка Архив Черноморие-бг

Богдана Карадочева и съпругът ѝ Стефан Димитров ще открият официално четвъртото издание на "Порт Прим Арт Фест". Фестивалът започва на 7-ми октомври от 17.30 часа в гранд хотел и СПА "Приморец". А компанията на музикалното семейство ще прави Георги Тошев. Журналистът и продуцент е редактор на книгата "Безнадежден случай", която певицата и композиторът ще представят пред публиката. Входът е свободен, а местата ограничени, заради спазване на противоепидемичните мерки.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров са едни от най-популярните и обичани български творци. Той е създал едни от най-хубавите родни песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Приятели от деца, днес те са великолепно семейство и доказателство, че във всяка история има пръст съдбата. Животът им е сякаш по сценарий от Миряна Башева и нейното вечно стихотворение "Безнадежден случай".

"Заприличали сме на хора,

дето вечно си губят ключа.

Няма да го намерим скоро.

Още сме безнадежден случай".

Точно то дава и заглавие на общата им биографична книга, излязла от печат по случай рождения ден на дамата в семейството - 19 юли. Луксозното издание включва, освен интересни житейски истории и богат снимков материал. От страниците надничат спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други.

Въпреки, отворената гостоприемно врата на Запада за нея и таланта ѝ, Богдана Карадочева остава в България. Последното вълнение в живота на семейството е балета на Стефан Димитров "Сънят на Пилат" по мотиви от романа на Михаил Булгаков - "Майстора и Маргарита", който ще бъде поставен от екипа на Държавна Опера - Стара Загора в зала 1 на Националния дворец на културата на 16-и октомври тази година. Събитието е повече от значително - за първи път в България от 40 години насам престои да бъде представен на сцена цял авторски балет. Зад него стои международен екип, който ще се погрижи да покаже на сцената познатите герои от великолепната творба на Булгаков - Воланд, Маргарита, Бегемот, Москва от 30-те години на XX век и Йерусалим от времената на Римската империя. "Нашият спектакъл е базиран на музиката, която го превръща в танцова мистерия", заявява основният двигател на постановката - известният руски хореограф Василий Медведев.

През 2019 година отново в рамките на "Порт Прим Арт Фест" Богдана Карадочева представи филма за нея - "Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х 2"

Тогава тя получи плакет "Свети Николай Чудотворец" от Община Бургас.

"Порт Прим Арт Фест" се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" и ще се проведе от 7-ми до 9-ти октомври.