Стойко Сакалиев показва календара на сдружение На брега. Снимки Лина Главинова

Стойко Сакалиев показва календара на сдружение На брега. Снимки Лина Главинова

Луксозен календар събра историята на театралния фестивал "На брега". Той включва 12 страници с репродукции на картини от известни бургаски и български художници. Картините са използвани за плакати на фестивала "На брега", който започна през далечната 2001-ва година. Календарът включва 12 репродукции, колкото са изданията на феста, който от няколко години вече не се провежда в Бургас, припомниха от драматичен театър "Адриана Будевска".

Първата репродукция е на картина на именития бургаски художник Стоян Цанев. В календара са включени още картини на Живко Иванов, Георги Божилов, Руси Стоянов, Георги Трифонов, Виолета Масларова, Милчо Божков, Кольо Кехайов, Кольо Карамфилов и др.

По време на 12-те издания на "На брега" в Бургас гостуваха със своя продукция театри от България, Русия, Македония и други страни. Бургазлии и гостите на града имаха възможност да видят хитови спектакли на народен театър "Иван Вазов", драматичните театри на Пловдив, Бургас и други. Последното 12-то издание на театралния фестивал "На брега" бе през септември 2013-та година. Все още организаторите на форума се надяват той да бъде възстановен и Бургас  отново да стане център на европейския театър.

Галерия