Всеки участник ще плати такса в размер на 10 лева

Всеки участник ще плати такса в размер на 10 лева

Съветниците от НФСБ в Бургас и Средец - Боян Дяков и Валери Ангелов организират благотворителен футболен турнир на малки вратички. Той ще се проведе на 15-ти декември, неделя, от 10.00 часа спортен комплекс "Диалог 359" в Бургас. Отборите, които ще участват в турнира ще трябва да платят такса за участие в размер на 10 лева за футболист. Средствата ще отидат да кампанията на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас за закупуване на реанимобил за новородени и недоносени бебета. Пари могат да бъдат пускани и в кутии, които ще бъдат поставени до игрището, където ще се проведе турнира.

Вече втора година Отделението по неанатология провежда акцията а набиране на нужната сума за закупуване на реанимобил. Нов специализиран автомобил струва между 80 000 и 150 000 лева, а на старо варира до 40 - 50 000 лева. "Не можем да си позволим да купим нов. Затова сме направили запитване за оферти за закупуване на реанимобил на старо. Изискването е той да има шини за транспортен ковьоз, който беше закупен със средства от предишна наша кампания", казаха за "Черноморие" от УМБАЛ.

До този момент по сметката на здравното заведение за закупуване на реанимобила са събрани 20 000 лева. В това число са средствата от предадените капачки, които се събират в "Голямото сърце на Бургас", разположено до книжарница "Хеликон". От събраните там и предадени пластмасови капачки месечно по сметката на болницата постъпват между 300 и 700 лева, а със средствата от предадени капачки от другите градове в областта сумата достига до 1000 лева. Инициативата за поставянето на Сърцето е на клуб "България за младите". Оттам решиха, че ще събират капачки за каузата на УМБАЛ за закупуване на реанимобил.

Всеки месец по сметката на болницата постъпват и около 1 200 лева от предадени пластмасови капачки, които бургазлии носят директно в здравното заведение.

Идеята да се подкрепи кампанията на болницата чрез благотворителен футболен турнир на малки вратички е на младия общински съветник от НФСБ в Бургас Боян Дяков. Той, заедно с общинският съветник от НФСБ в Средец Валери Ангелов, се е заел с организацията на благородното начинание.

Записани са вече доста отбори, които ще се включат в благотворителния турнир.

"Остават още няколко места, но съм убеден, че в следващите няколко дни те ще бъдат запълнени. Подготвени се също така, ако има много голям интерес над този, които ние сме предвидили, да се преформатира самият турнир и да приемем всички желаещи да помогнат", казва младият общински съветник от НФСБ и призова бургазлии, всеки, който иска да помогне за каузата, да се присъедини към събитието.