Георги Спасов положи клетва за първия си мандат като съветник. Снимка Лина Главинова

Георги Спасов положи клетва за първия си мандат като съветник. Снимка Лина Главинова

Бургаският съветник от коалиция "БСП за България" Георги Спасов е входирал докладна записка в местния парламент относно основен ремонт на ЦДГ "Раковина", която е на улица "Хрсто Ботев" №48. Той предлага на колегите си да вземат решение, с което да задължат Община Бургас да изготви подробни количествено-стойностни сметки, колко ще струва обновяването. И в следващия момент посочва и сумата за това, която според него е в размер на 90 000 лева, които да бъдат заложени в капиталовата програма на Община Бургас за следващата календарна година.

Съветникът, който е инженер и завежда техническия отдел в строителна фирма, не може да избяга от професионалната си компетенция посочвайки стойност на евентуалната реконструкция. Докладната му записка напомня на проект за обновяване за пространството с подробностите, които се четат в нея. Градината е една от големите в централна градска част. И според докладната записка на Георги Спасов трябва да бъдат ремонтирани основно площадките, на които малчуганите играят, да бъдат доставени и монтирани нови съоръжения за най-малките, да бъдат положени ударопоглъщащи настилки и да бъде направена нова вертикална планировка на двора.

Другият любопитен момент е, че в градината, която се посещава от 260 деца се обучава и детето на съвеника. Явно той не се е замислил, че с докладната си записка попада в графа "Конфликт на интереси" лобирайки за обновяване на "Раковина".