Д-р Митев е номиниран, въпреки случилото се с него в края на август. Снимка Лина Главинова

Д-р Митев е номиниран, въпреки случилото се с него в края на август. Снимка Лина Главинова

СДС - Бургас брани областния си лидер и настоящ общински съветник от коалиция "Реформаторски блок" д-р Георги Митев, като го номинира за водач на листата си за предстоящите местни избори. Д-р Митев бе задържан за кратко по време на специализирана акция на Главна дирекция "Борба със специализираната престъпност", която се проведе в края на август в Бургас. Тогава служители на ГДБОП и прокуратурата влязоха в сградата на Агенцията по сигнал за рекет. Докато течеше акцията, д-р Митев бе задържан в Агенцията и изведен по-късно оттам.

"СДС- Бургас единодушно номинира  водач на листата си за общински съветници. Областният лидер на партията д-р Георги Митев получава доверието на всички свои съмишленици. Изборът е в защита на демократичността и законността в държавата", пише в прессъобщение на СДС изпратено до медиите.

"Бургас е град на свободномислещи хора и в името на това СДС ще покрепи и предложи лица, които олицетворяват именно това.  Думата водач за нас е изпълнена с огромен смисъл. За свой водач СДС може да приеме и излъчи единствено човек, който умее да води. Да си водач означава да не си подвластен на внушения, на страх и натиск. Водач е д-р Георги Митев", мотивират номинацията си от СДС.

"С избора си осъждаме показната акция и внушаването на виновност преди съдът да се е произнесъл. Ние искаме Бургас да продължи да бъде град на свободни и мислещи хора, в държава с ясно разделение на властите. Нищо извън това не може да бъде наречено демократично", се казва още в декларацията на Общинското ръководство на сините в Бургас.