СДС-Бургас:Да падне имунитетът за кандидат-депутати

Сред свършеното от синята партия през 2009-та година са: организиране на митинги и обществени обсъждания против петролопровода Бургас-Александруполис и активно подкрепи референдумите по общини, заедно с ДСБ поискаха оставката на областния управител Любомир Пантелев  заради прилагания двоен стандарт по отношение на бургазлии. Основният повод за това е намесата на Пантелеев в общинските дела по реконструкцията на улица "Цар Симеон І" и стопирането развитието на града, както и срещите му с руския бизнес за скандалния проект за петролопровода Бургас-Александруполис.

 

Сините поискаха законодателни промени, с които длъжността областен управител да стане избираема. Така гражданите ще гласуват едновременно за кмет, общински съвет и областен управител.

През лятото СДС оранизира подписка срещу депутатската недосегаемост и изпрати  4354  подписа до омбудсмана Гиньо Ганев, който да съдейства за премахването на депутатския имунитет.

В ОбС Бургас съветниците на СДС предложиха отпускане на финансова помощ за ин-витро оплождане. По тяхно настояване бяха спрени частични промени в регулационни застроителни планове, докато не се приеме Общ устройствен план на Бургас, който да бъде обществено обсъждан съгласно процедурите на ЗУТ. СДС активно участва в измененията на Наредбата за преместваемите обекти и рекламна и информационна дейност на територията на община Бургас и други.

През миналата година в редиците на сините в Бургас са приети над 200 нови членове.