СДС: Групата на Валери Симеонов да напусне ОбС Валентин Касабов на последната сесия, на която бе гледан бюджета на общината за настоящата година.

 

Тогава групата напусна заседанието на местния парламент (на снимката съветниците излизат от залата предвождани от Валери Симеонов). "Наясно сме, че тук се разиграват корупционни схеми. 110 млн. лева капиталови разходи ще потънат в нечии джолове и партийни каси. Не искаме да ставаме свидетели на това и напускаме залата", заяви съветникът Валентин Касабов тогава. Според хората на Симеонов зам.-кметът Костадин Марков, който е и областен лидер на СДС Бургас, трябва да бъде уволнен, защото е замесен в корупционни дела. До този момент обаче това не е станало и "Независимите" нямали логично обяснение от кмета Димитър Николов.

В резултат на действията им от СДС разпространиха днес до медиите отворено писмо. Според Общинското ръководство на синята партия "основанията на "Независимите", обаче са единствено техните собствени твърдения и нищо друго. Обвиненията срещу г-н Марков, започнаха кампанийно в началото на миналата година от частния вестник "Десант" и личната телевизия "Скат" на главния "независим" – Валери Симеонов. Заради изписаните клевети и откровени лъжи срещу Костадин Марков, служителите на Симеонов са ответници по дела за клевета. Разчитаме на безпристрастността на българското правосъдие, което до момента доказва, че престъпление е извършил не Марков, а лицата написали клеветите срещу него, набеждавайки го безцеремонно", се казва в писмото на сините.

Според тях целта на атаките на "Независимите" е чрез Марков, който е областен председател да бъде дискредитиран СДС. Категоричната позиция на партията срещу участието на хора и лица свързани с бившата ДС във властта, е основният фактор на атаките по адрес на Костадин Марков.

"Липсата на морал пред гражданите пролича от факта, че "Независимите" напуснаха най-важната сесия на Общинския съвет – тази на която се обсъжда нещо фундаментално, касаещо живота в Община Бургас, а именно бюджетът. Възможно е абсолютната липса на компетентност в седмината "независими" да ги е подтикнала да си намерят повод, за да избягат от дебатите по същество да вземат компетентно отношение по бюджета, но така или иначе интересите на техните избиратели никак няма да бъдат защитени", се казва още в писмото на Общинското ръководство.

СДС -Бургас настоява тези хора да си подадат оставките и да напуснат Общинския съвет. Според сините, това би било един достоен акт на хора, за които подобно качество е твърде непознато.