Сините разрязаха торта по случай 29-тия рожден ден на партията. Снимка Лина Главинова

Сините разрязаха торта по случай 29-тия рожден ден на партията. Снимка Лина Главинова

Против сме самостоятелно явяване на европейските и местни избори Ще се явим като коалиция, която обаче ще бъде изградена на базата на каузи и политики на партиите в център-дясно, каза Дончо Златев член на Националния изпълнителен съвет на партията (НИС) за Югоизточен регион на тържество по случай 29-тия рожден ден на партията. 28-годишният Златев от бургаската структура на сините е най-младият представител в НИС в историята на партията. Изборът на Златев показва, че СДС продължава да привлича млади хора  и почти три десетилетия след своето създаване.

Новият член на НИС беше представен в присъствието на областния председател на СДС д-р Георги Митев, общинският председател Станимир Апостолов и  общинския съветник Тошко Иванов, който е едно от емблематичните лица на сините в морския град.

"Днес СДС става на 29 години. Вече сме в зряла възраст, но имаме млади членове. В град Сливен на Регионална конференция беше избран нашият кандидат Дончо Златев. Силно се надяваме неговата активност, креативност и ум да привличат все повече млади хора, мислещи за бъдещето на България", заяви Тошко Иванов.

Златев изказа огромна благодарност към колегите от Бургас и всички организации, които го подкрепиха при избора.

"Чувствам се изключително горд, че на 28 години влизам в ръководството на една истински демократична дясна партия, която извоюва за България промените, които поведоха страната към правилния път на развитие, а именно към Европейския съюз и НАТО. 29 години по-късно виждаме, че трябва още много, затова  ние от СДС ще се борим за подобряване на живота и повишаване на доходите на българските граждани", заяви Златев.

Той обяви, че вече е започнал да изпълнява ангажиментите, които пое  по време на срещите си със структурите  в Югоизточен регион. Сред  тях е създаването на първия по рода си Граждански съвет към регионалния представител. Златев  представи доц. Пенка Георгиева – доказан специалист и университетски преподавател, която му връчи своята програма. В Гражданския съвет влизат още математикът  Красимир Коларов , юристът Ваня Кирязова, директори на училища и учители от Бургас, Стара Загора и Сливен, които не са партийни членове, но са дясномислещи.