Така изглежда картата за предстоящата седмица. Графика НИМХ

Така изглежда картата за предстоящата седмица. Графика НИМХ

Седмицата започва с превалявания и гръмоитевици. Днес вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Все още на места, главно в Източна България и планинските райони ще има превалявания и гръмотевици, но вероятността за интензивни явления намалява. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26° и 31°.

Във вторник и сряда в източната половина от страната североизточният вятър ще е умерен до силен. Ще преобладава слънчево време в следобедните часове над източните и планинските райони с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

В четвъртък и петък североизточният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток. Ще бъде предимно слънчево, вероятността за следобедни валежи е много малка; температурите ще започнат да се повишават.

В събота повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 33° и 38°. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България и Родопите ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми.