Семир Абумелих с почетния знак на областния управител

Абумелих, братя Диневи заедно с още 11 българи бяха отличени с приза "Българин на годината 2009". Наградата е учредена от българи, живеещи в чужбина.

 

Почетният знак на областния управител е учреден и се връчва от 2004г. Изработен е в Монетен двор на Република България и представлява медал  с диаметър 60 мм. На лицевата страна в средата е изображението на сградата на Областна администрация Бургас, построена през 1930 год., обявена за паметник на архитектурата. Автор на медала е известният скулптор и художник Ненчо Русев.

Високото отличие се връчва  от областния управител на чуждестранни и български граждани, допринесли за укрепване развитието на двустранното сътрудничество, на изявени личности и организации по повод юбилейни годишнини, както  и за принос в обществено – икономическия живот на областта и страната.

Семир Абумелих получи Почетния знак за направените от него инвестиции в сферата на българското здравеопазване (той е собственик на МБАЛ "Дева Мария"), както и за кампанията, която проведе за отмяна на скандалната наредба №18, блокирала години наред модернизирането на съществуващи и откриването на нови болнични заведения в страната.

За предприемаческия им дух и осъществени инвестиционни проекти, както и за популяризирането на област Бургас в страната и по света, Почетен знак и грамота получиха и братя Диневи.