Времето през първите шест дни от септември ще е динамично. Графика НИХМ

Времето през първите шест дни от септември ще е динамично. Графика НИХМ

В четвъртък (1-ви септември) и петък (2-ри септември) валежи и гръмотевици ще има на много места в страната, повишава се и вероятността за локални интензивни явления и за значителни количества през нощта срещу петък и в петък, главно в Централна България, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен. Температурите ще продължат да се понижават и максималните в петък ще са от 20°-22° на места в Северна България до 28°-30° на юг.

В събота от запад валежите временно ще намалеят като обхват и интензивност, но облачността ще се задържи предимно значителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември.

В неделя по-късно през деня в северозападната част от страната отново се повишава вероятността за валежи и гръмотевична дейност. Температурите слабо ще се повишат.

В началото на следващата седмица от северозапад, в Източна България по-късно от североизток, с усилване на вятъра ще нахлува сравнително по-хладен въздух. На места, с по-голяма вероятност в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи, в планинските райони и гръмотевици.