3D

3D

Сградата на общината става екран за 3D филм

пространство и звук. Седмица преди началото на фестивала "Включи града", на 15 март /петък/ от 19 часа сградата на Общината ще се превърне в предвестник на тридневният артистичен парад, който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина.

Сценарий, съобразен с атмосферата и духа на Бургас и предстоящия иновативен фестивал, ще накара всеки да се затаи дъх от удивление, виждайки едно тривиално пространство в съвсем различна светлина. Сградата се превръща в крепост, после в кораб, в приказен град и морско дъно, в тонколона и дим – това са само част от трансформациите, които ще се прожектират със специални проектори върху фасадата на Общината. Визуалните ефекти ще бъдат съпроводени от нажежаващи електронни ритми с мистични етно–елементи, които ще допринесат за усещането на публиката, че е попаднала в едно друго време и пространство – тотално различно от обикновеното.

За да подготви и наелектризира публиката за 3D преживяването, от Лондон пристига DJ Electronic Element. Специално за събитието талантливият диджей ще представи уникално лайв изпълнение, включващо авторски тракове.  

Събитието ще подготви бургазлии седмица по–рано за това, което ги очаква през трите фестивални дни на "Включи града" от 22 до 24 март – многобройни артинсталации, пърформанси, концерти, кино прожекции, уъркшопи и изложби. Всички събития са с вход свободен, а повече информация за фестивалната програма ще намерите на www.vkluchigrada.com.

"Включи града" ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина на Бургас. Фестивалът се организира в рамките на проект на Община Бургас "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", договор № BG161PO001/1.1-10/2010/004, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. 

"Включи града" е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

Повече информация може да намерите на:

www.vkluchigrada.com

https://www.facebook.com/Burgas2019