Сладоледът може да опитате в ресторант Салини на гранд хотел и СПА Приморец

Сладоледът може да опитате в ресторант Салини на гранд хотел и СПА Приморец

Любимото лятно изкушение на малки и големи е сладоледът. Ако ви е омръзнало да го опитвате в стандартните му вкусове, то ето нещо различно, специално за вас: сладолед с пъпеш и куркума. Екзотичната рецепта е лесна, достъпна и напълно по възможностите и на начинаещи кухненски диригенти. Автор на вкусното произведение е зам. главният готвач на Средиземноморски ресторант "Салини" в гранд хотел и СПА "Приморец" шеф Краси Петров. Ето какво ви трябва:

Сладолед с пъпеш и куркума

за 6 порции

- пъпеш  (почистен и нарязан) - 250 грама

- сладкарска сметана 35% - 250 мл.

- кондензирано подсладено мляко - 1 консерва (387 мл.)

- сок от 1/2 лайм

- куркума - 1 ч.л.

В подходящ съд смесваме кондензираното мляко, сметаната, пасирания пъпеш, куркумата и сока от лайм. Разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Прибираме във фризера. Разбъркваме на всеки 20 минути, докато сместа стегне добре. Преди сервиране поставяме за 20 минути в хладилник. Voilà!

Рецептата е отличен начин, да очаровате своите гости, близки, приятели. Ако по-дълго пиршество не ви е по силите или пък не сте в настроение да прекарвате дълги часове в кухнята (все пак навън е 39 градуса, а морето зове), то заповядайте в Средиземноморски ресторант "Салини". Там, всичките ви кулинарни желания се сбъдват бързо, лесно и вкусно. Лятната градина е абсолютен оазис, разхлаждан от морския бриз. Сервизът е бърз, дискретен, ненатрапчив, а цените напълно балансирани и достъпни. Освен Средиземноморието и пресен черноморски улов, в "Салини" ви очаква и далечна Япония – в цяла палитра суши специалитети и екзотични салати. Жега + желания за кулинарно пътешествие? Не, не ви трябва туристическа агенция. Открийте Средиземноморски ресторант "Салини" на улица "Княз Александър Батенберг" №2, в гранд хотел и СПА "Прииморец".