Няма друга фирма, която да направи такъв голям подарък на Бургас, каза Драгнев (вляво). Снимка Архив Черноморие-Бг

Няма друга фирма, която да направи такъв голям подарък на Бургас, каза Драгнев (вляво). Снимка Архив Черноморие-Бг

Направихме подарък за бургазлии за 30 000 лева за празника на града - Никулден. Не знам да има друга фирма, която да е била толкова щедра за този ден, каза пред "Черноморие" управителят на общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД Петко Драгнев. Повод за коментара му станаха сигнали на читатели на "Черноморие", че са били таксувани в автобусите на градския транспорт слез 17.00 часа на 6-ти декември.

Преди броени дни от "Бургасбус" ЕООД обявиха, че в часовете от 10.00 до 14.00 и от 17.00 до 21.00 часа на 6-ти декември в автобусите, които пътуват по всички линии в града ще се пътува безплатно. По този начин бургазлии, които желаят можаха да станат част от най-интересните събития от програмата на Община Бургас по случай празника на града.

Наши читатели ни изпратиха писма, че кондукторите са им искали пари за билети или са ги карали да се чекират с картите след 17.00 часа. "Възможно е да са били таксувани, ако са се качили в автобусите след 17.00 часа. Това обаче означава, че курсовете са тръгнали от терминалите преди този час. И в тях имаше кондуктори. Всички курсове, които бяха след 17.00 часа се изпълняваха безплатно. Не качихме кондуктори до края на вечерта", обясни създалата се ситуация Петко Драгнев. "Хората не трябва да се сърдят. Ние им направихме голям подарък и им дадохме възможност да пътуват безплатно", допълни управителят на общинския превозвач.

Таксуват бургазлии в Б1 по време на безплатните курсове