SAM_2447

SAM_2447

Шофьорите на Бургасбус недоволни от спирките

спирките и се образува разстояние между рампата и твърдата повърхност. Това създава и предпоставки за инциденти, за един от които "Черноморие" вече писа. В подобна ситуация е изпаднала и нашата читателка Петя Иванова.

"Вечерта се прибирах от работа. Чаках на спирка "Опера". Автобусът приближи и спря на повече от 30 сантиметра от спирката. За да се кача в рейса, трябваше да преодолея разстоянието. Затова първо слязох на платното. Така се озовах между спирката и първото стъпало на автобуса, преди да се кача в рейса. Когато вече бях вътре, попитах шофьора, защо спря толкова далече, а той ми отговори троснато: "Нямам вина, че са направили спирките по този начин", това пише в писмо до "Черноморие" читателката ни.

Новите спирки са част от проекта "Интегриран градски транспорт", който община Бургас изпълнява от години. Те обаче са изградени така, че водачите не могат да спрат автобусите максимално близко до тротоара. Причината за това е, че повърхността на новоизградената платформа на спирката не покрива тръбата, която е монтирана отпред. Така се получава луфт, който не може да бъде "обран" при спирането на рейса. Явно недомислието при проектирането и изпълнението на спирките ще създава неприятности на пътуващите и в бъдеще.

Галерия