DSC_6609

DSC_6609

Ще замразяват ейцеклетки и в ин витро клиниката в Бургас

да се прибягва едва след като са изчерпани всички други възможности, е становището на работещите в Бургас специалисти по репродуктивна медицина – доц. Павлета Табакова и д-р Георги Николов.

Досега сред водещите причини за стерилитет са хормоналните проблеми и възпалителните процеси.

С откриването на ин-витро лабораторията в Бургаската болница все по-често се наблюдава тенденцията семействата да търсят второ мнение, да се консултират и със специалистите тук, след като вече са посещавали клиники в други градове.

В ин-витро лабораторията в Бургаската болница се извършват всички видове необходими изследвания, като се използват ресурсите на болницата, без да е необходимо пациентът да се разхожда по други кабинети и лаборатории.

До края на годината изследванията и прегледите ще се извършват на 8 и 9 декември от доц. Павлета Табакова и на 15 и 16 декември от д-р Георги Николов. Записванията се правят на телефона на ин-витро лабораторията - 0876 35 77 33 всеки работен ден от 8 до 20 ч.

Съвсем скоро предстои в лабораторията да се създаде и крио банка, в която да се съхраняват замразени яйцеклетки и сперматозоиди. В момента вървят търговете за доставка на необходимата апаратура.