В Синята зона са обособени общо 2603 паркоместа

В Синята зона са обособени общо 2603 паркоместа

Синята зона във Варна все още не е пусната, затова гражданите да не изпращат sms за паркиране. Всеки, който вече е пуснал sms, може да се обади на тел.: 070 070 352, където ще получи информация как да си върне парите, съобщиха от Общинското предприятие "Паркинги и синя зона". В момента се полагат маркировки по още две улици. След като работата приключи, откриването на зоната ще бъде обявено официално пред медиите. Предвиден е едномесечен гратисен период, когато ползвателите няма да бъдат глобявани. 
От общинското дружество припомниха, че вече започна прием на документи на граждани, които живеят или юридически лица, които извършват дейност в обхвата на Синята зона. Заявления могат да се подават на интернет страницата www.varnaparking.bg или в Центъра за административно обслужване на улица "Александър Рачински" №29. При подаване на документи онлайн не се изисква електронен подпис.
В Синята зона са обособени общо 2603 паркоместа, които обхващат карето между булевард "Христо Ботев", булевард "Мария Луиза", булеевард "Осми приморски полк", булевард "Цар Освободител", булевард "Приморски" и улица "Девня". Работното време ще бъде всеки делничен ден от 9.00 ч. до 19.00 часа, през почивните  и празничните дни паркирането ще бъде безплатно.