DSC_3846

DSC_3846

Синьо единство с протегната ръка към СДС и ДСБ

предложението си към тях. Това каза Маргарита Бойчева - заместник-председател на "Синьо единство" и пета в листата на партията за ЕП на 25-ти май. Водач на листата е настоящият евродепутат и лидер на "Синьо единство" - Надежда Нейнски.

На вота през май "Синьо единство" ще се яви заедно с гражданско сдружение "ЕВЕТ" и "Обединени земеделци и демократи". Част от кандидат-депутатите в листата дадоха първата си пресконференция в Бургас. В нея участваха Маргарита Бойчева, Ергин Емин - трети в листата и председател на "ЕВЕТ", бургаският председател на "Синьо единство" - Атанас Чепъков и 11-ти в листата, Стоян Проданов от "Обединени земеделци и демократи".

От "Синьо единство" искат рестарт на традиционната десница, без сглобки и коалиции. "Ние сме единствената дясна листа, която е пазителка на десните ценности. Нещо, което в Реформаторския блок го няма. Това е либерално-центристки проект с бивши приближени на ДПС и хора от Тройната коалиция", коментира Бойчева. Според нея, след 25-ти май Реформаторския блок ще се разпадне и ще има батална битка за преференцията в листата.

От "Синьо единство" предричат на предстоящия вот през май да излязат твърдите ядра на основните партии.

Цялата листа на "Синьо единство" вижте тук.