Съветник предлага: разходка на кучета само на определени места Според предложението на Стойков по груби сметки на всеки комплекс се пада по едно място за разходка на домашните любимци.

В докладната, внесена от съветника, площадките за свободно разхождане на кучета са утвърдени от отдел "Екология" на община Бургас. За комплекс "Зорница" това място е в парк "Езеро" срещу блокове 36, 37 и 38, за "Изгрев" мястото е - югоизточната страна срещу блок 65, в "Славейков" - парка срещу блок 60, парк "Изгрев" срещу МБАЛ (старите гробища), в Морската градина под Пантеона, в ЦГЧ - кръстовището на "Сан Стефано" и "Тодор Александров", в квартал "Акациите" - градинката на улица "Марин Дринов". Ако живеете в "Меден рудник" ще трябва да отидете срещу блок 467, за да пуснете кучето си да потича.

Съветникът предлага още тези места да бъдат обозначени с табели и да са под санитарния контрол на почистващите фирми. Собствениците на домашните животни от своя страна трябва да бъдат залъжени да носят със себе си торбички, за да почистват фекалиите.

Докладната на Деян Стойков е включена в дневния ред на 33-то заседание на ОбС, насрочено за 22-ри април.