Слагат американска настилка на спортна зала в Бургас

Покритие от този тип притежават 100 000 игрища в над 100 държави.

 

Освен за големите потребители в спортния бранш - олимпийски зали и стадиони, клиенти на подобен тип спортно покритие са и някои от най-големите звезди на Холивуд, НБА (Национална баскетболна асоциация), НХЛ (Национална хокейна лига), НФЛ (Национална футболна лига): Леонардо Ди Каприо, Джулия Робъртс, Шакил О’Нийл, Майкъл Джордан, Винс Картър и др.

Настилката е сертифицирана от най-авторитетните световни спортни федерации. Тя е подходяща за много видове спорт: баскетбол, волейбол, мини-футбол, хандбал, хокей. Уникална е с това, че се монтира и демонтира изключително бързо, което я превръща в лесно преносима и гъвкава за пригодяването й към различните игри.

Видът настилка, който пристига в Бургас, е единственият сертифициран от ФИБА (Международната баскетболна асоциация), за баскетбол на открито.

Покритието е съставено от малки плочи с размер 30 х 30 см., и дебелина 15 мм. Сглобяването им става на принципа на конструктор. Всичко необходимо за полагането е равен бетонен терен, без лепило и без асфалт – останалото е като игра, обясни Раян Бърк.

Визитата му в Бургас е свързана с обучението на персонала, който ще монтира спортното покритие.

Близо 900 кв. м. от настилката се очаква да пристигнат в Бургас съвсем скоро. За цялостното сглобяване са нужни два дни и петима работници – ден за сглобяване и ден за очертаване и боядисване.

За самото очертаване на терена е закупен специален уред, който е предназначен за лесно и прецизно мерене на извивки и криви.