Konterneri

Konterneri

Слагат подземни контейнери в Бургас е положена нова асфалтова настилка, изграден е нов тротоар, подменени са водопроводът и капаците на дъждоприемните шахти. 

Новите бордюри ще улесняват оттичането на водата при дъжд. Те имат специални кухини, които ще я отвеждат в канализацията.
Реконструкцията на "Сливница" ще улесни движението на автомобили и пешеходци. Разкрити са нови 10 места за паркиране, в момента се полага и пътната маркировка.  
На тази улица Община Бургас за първи път ще приложи нов метод за събирането на отпадъци. Това ще става чрез подземни контейнери, които имат няколко предимства пред традиционните. 
Съдовете са 4 на брой с вместимост от по 3 куб. метра. Така се осигурява обем от 12 кубически метра - капацитет, който трудно може да се осигури с обикновени контейнери на това място.
Подземните контейнери са приспособени за разделно събиране на отпадъци. Съдовете са поставени в специално бетоново корито. Над земята ще се намира само приемното устройство, което е високо 90 сантиметра. Другото предимство на подземните контейнери е, че клошарите няма да имат достъп до тях, а вятърът няма да разпилява сметта, ако не са затворени. Хидравлична система прави отварянето на капака лесно и удобно. 

Галерия