По Черноморието температурата на въздуха ще до 25 градуса, на водата - 1-2 градуса по-ниска. Снимка Архив Черноморие-бг

По Черноморието температурата на въздуха ще до 25 градуса, на водата - 1-2 градуса по-ниска. Снимка Архив Черноморие-бг

Облачността над страната ще е значителна днес и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. На отделни места в Северна България ще прегърми.

Вятърът, около обяд в Западна България, а до полунощ - и в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина - временно силен.

Максималните температури ще са между 21 и 26°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места - с предимно слаби валежи. Вятърът ще е до умерен от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха - 21-25°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето най-често ще бъде 3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места около и след обяд ще превали, на отделни места - и ще прегърми. Ще духа до умерен, по високите и открити части - и временно силен, западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17, на 2000 метра - около 9°.

В петък все още на отделни места в източните райони и в Рило-Родопската област ще превалява слаб дъжд, но от запад облачността ще се разкъсва, до вечерта ще намалее до незначителна. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - и временно силен, северозападен вятър.

В събота ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България, без валежи. Вятърът ще отслабне, в много райони, отначало в западната част от страната, после - и на изток, ще стихне. Преобладаващите минимални температури ще са между 9 и 14°, в събота - с градус-два по-ниски. В неделя, максимални - между 23 и 28°.