Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Снимка Петя Добрева

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Снимка Петя Добрева

Над по-голямата част от страната днес ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над западната половина от страната ще се развива купеста, над планинските райони – и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; възможни са локални интензивни явления. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, локално интензивни. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 5 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 25 мин. и изгрява в 19 ч. и 22 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.