Вълнението на морето е 2-3 бала. Снимка Архив Черноморие-бг

Вълнението на морето е 2-3 бала. Снимка Архив Черноморие-бг

Слънчевото време ще се задържи и през следващите дни, а температурите ще продължат да се показват, прогнозират синоптици. По Черноморието днес ще е предимно слънчево, след обяд облачността, средна и висока, ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа умерен до силен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.

Във вторник ще се задържи топло за февруари с дневни температури до 15 градуса. Ще се заоблачи и на много места ще превали дъжд. За София във вторник сутрешните температури ще бъдат около 1 градус, а дневните около 10 градуса, в Северна и Южна България ще достигат до около 14-15 градуса.

В сряда не се очакват валежи, като ще остане предимно топло за февруари, в четвъртък обаче ще вали дъжд и сняг и температурите ще се понижат.