DSC_3744

DSC_3744

След 30 г. Средец дочака център и парк Той е реализиран по проект на Община Средец, финансиран по програмата за Трансгранично сътрудничество с Република Турция. Партньор по проекта е град Визе.DSC_3700DSC_3795

Паркът се простира на площ от 7512 кв. м. с 27 паркоместа и 5 места за товарни автомобили. В зеленото пространство има паркова мебел, осветление, детски кът. Лентата за тържественото откриване на парка около центъра бе прерязана тази вечер от депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев и кметовете на Средец - Иван Жабов и на Визе - Сидат Балкъ. В ролята на малки асистенти влязоха Селин и Сибела.DSC_3706
"Преди една година открихме сградата на центъра. Днес откриваме и парка. Жителите на Средец го заслужават, след като 30 години след първата копка той стана факт. Центърът е място за талантливите деца на града ни", каза кметът на Община Средец Иван Жабов.
"Пожелавам на г-н Жабов да бъде и в бъдеще активен в усвояването на средства по такива проекти, защото аз съм сигурен, че той ще има още един мандат", каза Димитър Бойчев в приветствието си.
"Благодарен съм за ползотворната съвместна работа по този проект. Виждам, че направихме един красив парк", каза и кметът на Визе Сидат Балкъ.
Празникът продължи с изпълнение на децата от група "Мики Маус" с ръководител Ваня Цънцарова при СОУ "Св. св. Кирил и Методий". След това на сцената пред центъра се качиха и композиторът Стефан Диомов с групата си "5-те сезона".

Галерия