След "Любов №2" затварят театъра за ремонт са осигурени и вече започна работа по задната фасада на сградата. След приключване на театралния сезон, майсторите ще влязат в салона.

 

 

Ремонтът на театъра се проточи с години. При управлението на Сергей Станишев бяха осигурени 1 300 000 лева. Така обаче не бе направен конкурс за фирма изпълнител. След изборите и спечелването им от ГЕРБ културното министерство обяви, че е започнала процедурата по избор на фирма и че реконструкцията трябва да приключи до есента на 2011 година. Оказа се обаче, че конкурса бе анулиран и едва тази година обявен отново. Това бе поредното забавяне на така чакания ремонт. Вече има фирма, която е сключила договор с министерството на културата. По проект ще трябва да бъде довършена камерната зала и основно реконструирана основната зала. В момента в салона има 404 места. След ремонта те ще бъдат редуцирани до 330 и ще се увеличи разстоянието между редовете. В момента междуредията в салона са 75 см. В новата зала разстоянието ще бъде 80 см. Така ще стане по-удобно и уютно на зрителите.

За ремонт обача са и гримьорните на театъра. Те бяха освежавани преди няколко години. Влагата обаче отново изби и стените са напукани и мазилката свлечена. Проблемът е в основите на сградата, които са прогизнали и могат да издържат още десетина години. Оттях се разпространява и влагата и мухълът, които тръгват нагоре по стените на гримьорните, които са на първия етаж в сградата. Този проблем явно няма да бъде отстранен при сегашния ремонт.

Строителите ще влязат в залата в средата на май. На 17 май Бойка Велкова, Стефан Спасов, Кристина Янева и Пламен Сираков ще се качат на сцената в пиесата на Нийл Саймън "Любов №2". Тогава и зрителите за последно ще влязат в старата зала на бургаския храм на Мелпомена.

Очакванията са фирмата да успее да приключи с реконструкциято до септември, когато традиционно се открива театралния фестивал "На брега". Догато трупата на "Адриана Будевска" ще обикаля страната с постановки от афиша на театъра.