Британското издание BBC оповести новината, че премиерът на страната е болен от корона вирус

Британското издание BBC оповести новината, че премиерът на страната е болен от корона вирус

След като престолонаследникът на Великобритания принц Чарлз се разболя от корона вирус, и министър-председателят Борис Джонсън се оказа, че е болен от COVID - 19, съобщи BBC. Премиерът имал температура и кашлица и по медицинска препоръка му е направен тест, чийто резултат се оказал положителен. Джонсън си е останал у дома, откъдето ще продължи да изпълнява служебните си задължения.

Репортерите на "Черноморие" продължават да ви срещат с бургазлии, които живеят в различни точки на света и чрез техните разкази от първо лице да споделят как се справят институциите в борбата с корона вируса.

"Получих "горещата новина" на мобилния си телефон чрез едно инсталирано приложение. В момента тя циркулира в публичното пространство и хората я коментират", каза бургазлията Христо Петров, който от 5 години живее и работи в британската столица. Той от една седмица работи у дома.

От този вторник бяха засилени мерките за сигурност и правителството призова всички да си останат вкъщи и да излизат в случай на нужда. Все още бягането в парка и карането на колело не са забранени при условие, че се прави по един път на ден. Колелата под наем са заключени и не могат да бъдат ползвани до второ нареждане. "Някои паркове все още са отворени за посетители. От миналия петък са затворени училищата, детските градини обаче работят", уточни бургазлията.

В школата има сборни групи с ученици, чиито родители работят и няма кой да се грижи за тях. Затворени вече са заведенията, пътовете, фитнес центровете, кината. Работят магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанции.

Общественият транспорт работи, но курсовете са намалели, заради спад в пътникопотока. Някои станции на метрото са затворени. Оттам призовават да се пътува само, ако е наложащо като се спазват всички мерки за сигурност.

Броят на заболелите от COVID - 19 вече е 14 579. Новите случаи са 2 921. Критичните случаи са 163, а оздравелите вече са 135.

Втора вълна на корона вирус очакват в Германия

В UK ограничиха покупките на храни, правителството с първи мерки

Правителството на UK праща SMS - Остани си вкъщи

Галерия