Слонове рекламират пясъчния фестивал

Слоновете ще танцуват, играят футбол и ще се изправят на два крака. Те са любители на здравословното хранене, затова децата могат да зарадват животните като им занесат моркови, ябълки или прясно окосена трева.

Четириногите ще бъдат в зоната на фестивала всеки ден от 10.30 до 15.00 часа. "Работното им време" няма да важи при дъждовни дни.

Дълго отлаганото заради дъждовете официално откриване на пясъчния фестивал ще бъде на 14-ти от 19.00 часа. В него ще вземат участие актьорите от цирк "Балкански" – клоуни, акробати и жонгльори. Посетителите ще бъдат забавлявани и от станалата известна от "Шоуто на Слави"  трупа "Кениан бойс", участниците в която ще демонстрират висш пилотаж в акробатиката.

Община Бургас за трета поредна година организира единствения в страната пясъчен фестивал. Това лято темата е "Цирк". Проливните дъждове през последния месец поставиха на не едно и две изпитания фигурите. Заради невъзможността насъбралата се вода да попива в пясъка, от днес се оформят пътечки с чакъл, за да не се осуетява достъпа на посетителите.