Rakovski

Rakovski

Сложиха 10 шахти за дъжд на улица в Бургас улица "Георги Сава Раковски". Целта е, когато завали улицата да не се наводни. Шахтите са монтирани при реконструкцията на "Г.С.Раковски". Тя е отворена за движение на автомобили в посока булевард "Мария Луиза" - улица "Гладстон". Поставени са указателни пътни знаци, а първият етап от реконструкция е изцяло завършен.

Ремонтните дейности включват демонтаж на разрушената паважна настилка, която е заменена с 1500 кв.м. нов асфалт. Изградени са 1400 кв. м нови тротоари от двете страни на пътната отсечка.
Поставени са 9 броя ревизионни шахти и 10 броя дъждоприемни шахти, обособени са нови джобове за контейнерите за смет.
По улицата са засадени 35 млади акациеви дървета, които да пазят сянка и да произвеждат кислород.
Към настоящия момент се извършват ремонтни дейности в отсечката от улица "Калоян" в посока улица "Гладстон".
Община Бургас вече има изготвени инвестиционни проекти за цялостна модернизация на квартал "Възраждане". Акцентите в тях са рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, рехабилитация и/или предложения за нови решения за улично озеленяване, енергоефективни решения за уличното осветление, внедряване на иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода, използване на алтернативни източници за генериране на енергия, мерки за управление на отпадъците /обследване на местата и вида на площадките за разполагане на контейнери от системата за управление на битови отпадъци/, създаване на условия за ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства.