Богдана Карадочева и Стефан Димитров изпълниха китка от свои песни за бургаската публика

Богдана Карадочева и Стефан Димитров изпълниха китка от свои песни за бургаската публика

Първите спомени на Богдана Карадочева и Стефан Димитров с Бургас са свързани с морето и плажа. "Имаме снимка със Стефан Воронов на плажа. Това беше в самото  начало, когато започнах да пътувам с Кирил Семов и "Студио 5", разказа певицата Богдана Карадочева на премиерата на книгата "Безнадежден случай". Тя е написана в съавторство с половинката в живота и в професията - композитора Стефан Димитров, а редактор и процудент е журналистът Георги Тошев. Премиерата събра бургазлии в гранд хотел и СПА "Приморец" и с нея бе дадено началото на четвъртото издание на "Порт Прим Арт Фест", който се провежда до 9-ти октомври в морския град.

И първите спомени на Стефан Димитров с Бургас са свързани с плажа. "Бях ученик в Музикалното училище в София, когато дойдохме на екскурзия в Бургас. Влязох в морето да се изкъпя и когато излязох, някой ми беше свил панталона", сподели композиторът. И допълни, че бургаската публика е много особена, защото разбира от музика и както може да те аплодира 20 минути, така може и да те освирка.

"След години спомените ни са от фестивала "Бургас, морето и неговите трудови хора. Публиката тук е феноменална. Хората те слушат, чуват и реагират", допълни Богдана Карадочева.

Сред публиката в залата на "Приморец", дошла на представянето на книгата бе и композиторът Стефан Диомов. Дълги години приятелство свързва маестрото с Богдана Карадочева и Стефан Димитров. "Стефан има голямо сърце. Винаги, когато дойдем в Бургас той боядисва къщата си и нито една вечер не сме му гостували с Богдана за тези 70 години, откакто се познаваме. Но все някога той ще я боядиса и ще му отидем на гости", с тази шега Стефан Димитров поздрави Стефан Диомов преди началото на премиерата на книгата.

"Безнадежден случай" носи името на едноименното стихотворение на Миряна Башева. А песента по нейн текст е една от емблематичните в репертоара на Богдана Карадочева. "Това е най-лесната книга, защото Стефан и Богдана се появиха подготвени . Разговорите ни бяха за това как да срещнем историите на двама различни и динамични хора", призна Георги Тошев. В книгата те разказват едни и същи истории, които са преживяли заедно, но всеки от своята призма.

Тази вечер "Порт Прим Арт Фест" продължава с премиерата на книгите на Ренте Карабаш и Цветана Манева.

Галерия