Филмът е заснет през лятото на 2022 година

Филмът е заснет през лятото на 2022 година

Филмът "Солени хора" ще има своята бургаска премиера на 14-ти март в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. Филмът е посветен на Атанасовското езеро, а прожекцията ще започне във вторник от 19.00 часа. Планирана е и дискусия с екипа на филма. Във фоайето на НХК ще има "солен" коктейл и възможност зрителите да се запознаят с продуктите с кауза от езерото – "цвете на солта", шоколад с морска сол, сапун Пеликан, значки, яки памучни торби с кадри от Атанасовско езеро и др.

"След огромния успех в София и извънредната прожекция, нямаме търпение да се срещнем с взискателната бургаска публика и да видим реакцията на солените хора, които живеят около езерото и също като нас са вдишвали аромата му и са се възхищавали на цветовете му", споделя Дияна Костовска, един от участниците в "Солени хора".

Режисьор и сценарист на филма е Александра Вал, оператор Георги Челебиев, а дрон оператор Живко Тодинов. Музиката и вокалите са на Мила Роберт и Явор Карагитлиев, а текстът на песента е на архитект Мариана Сърбова.

Филмът "Солени хора" е с продължителност 27 минути и е заснет през август 2022 г. в Атанасовско езеро. Входът е с билет с кауза и е на цена от 6 лева в подкрепа на Атанасовско езеро! Билети се продават на касата на Дома на НХК всеки работен ден от 10.00 до 18.00 часа, както и преди самата прожекция.