Венцислав Христов е роден в София и е от школата на столичния Локомотив. Снимка ФК Созопол

Венцислав Христов е роден в София и е от школата на столичния Локомотив. Снимка ФК Созопол

Отборът на "Созопол" се подсили с още едно ново попълнение за предстоящия сезон във Втора лига. Морският тим привлече нападателя Венцислав Христов, с което се увеличава и конкуренцията в атаката на небесносините.Опитният нападател, който е с богата визитка, идва с една ясна цел - да отбележи колкото се може повече попадения и да вдигне класата на тима от курортното градче. Венци е юноша на столичния "Локомотив", роден на 9-и ноември 1988 г. в София.

Нападателят започва футболния си път в юношеските формации на "Локомотив" - София. В школата на "железничарите" той е използван от треньорите си, освен на върха на атаката и като флангови състезател, заради скоростта, която притежава.

За последно Венци носи екипа на "Нефтохимик" през миналия сезона под ръководството на Людмил Киров и имаше основен принос за оставането на тима в професионалния футбол.

Венцислав Христов получава първата си повиквателна за националния отбор на България през 2013 година, когато носи екипа на "Берое". Той става част от селекцията, водена от Любослав Пенев. Нападателят дебютира за "трикольорите" в контролата срещу Северна Македония на 14 август 2013 година, загубена с 0:2 в Скопие.

Юношата на "Локомотив" - София вкарва дебютния си гол за "лъвовете" на 9 септември 2014 година в европейска квалификация срещу Азербайджан в Баку. Попадението му е с огромна тежест и носи успеха на България с 2:1.