Созопол се представя с дамги на борсата в Букурещ Морската община ще се презентира със собствен щанд за трета поредна година.

Активността на общината на борсата в северната ни съседка дава положителни резултати и през миналото лято бе регистирано сериозно присъствие на румънски туристи в созополските курорти. Участието на борсата тази година цели румънските туристи , както и останалите чуждестранни участници в международното изложение да получат по- добра представа за възможностите на туристическия продукт. Акцентите в рекламните материали са по отношение на богатата археология и история на Созопол, разнообразната лятна културна програма на града и възможностите туристите да се докоснат до уникалността на созополската атмосфера с нейните традиции.

Посетителите на созополския щанд ще имат възможност да опитат типичните само за града сладки дамги. Никъде другаде не се правят тези сладкиши, а рецептата и технологията им се предава от поколение на поколение и е част от уникалната културна традиция  на Созопол. С нелеката задача да приготвят уникалните дамги се заеха дамите от тракийско дружество "Яни Попов", известни в града с майсторството си и съхраняването на българските традиции. Над 500 дамги, съхранили атмосферата и традициите на хилядолетен Созопол ще прекосят северната ни граница и ще са част от рекламните материали на щанда на община Созопол, сред които са постери, каталози, мултимедийно презентация и изящни малки мидички, запазили аромата на созополското море и топлината на слънчевия град.

През 2010 година община Созопол участва в три международни туристически борси като затвърждава завоювани позиции и търси нови туристи. Общата политика на общината е да бъдат привличани платежоспособни туристи, а Созопол да стане привлекателна дестинация за богати туристи.