Футболистите се събират на първа тренировка на 7-ми януари. Снимка Архив

Футболистите се събират на първа тренировка на 7-ми януари. Снимка Архив

Отборът на ФК "Созопол" ще започне зимната подготовка наравно с тимовете от Първа професионална лига. Третият в Югоизточна Трета лига, който не крие, че би атакувал първото място, ако му се открие такава възможност, ще направи първа тренировка след Нова година на 7-ми януари. Тимът на Маргарит Димов ще се готви седмица в домашна обстановка, след което ще бъде на лагер или в Царево, или в Поморие.

Спортният диркетор на "Созопол" Румен Димов разкри, че тимът ще привлече най-много 3-4 играчи по време на зимната пауза. Тимът вече се е разделил със защитника Иван Стоянов, като за момента не планира да освобождава други играчи. В редиците на брат му Маргарит Димов се очаква да пристигнат двама футболисти от професионалния футбол, както и талант от школата на "Септември" (София).

"Футболистите вече са в почивка, но моята работа продължава. В постоянен контакт съм с треньорите, като вече работим по подготовката и селекцията на тима. Почти всичко е уточнено около лагерите и контролите, като ще подновим тренировки наравно с отборите от Първа лига - на 7-ми януари", каза Димов.

“До 31 януари се надявам да имаме яснота около селекцията. Разделихме се със защитника Иван Стоянов, като на този етап всички други футболисти остават", разкри още Димов.

Ето и пълната програма на ФК "Созопол" за зимната подготовка за 2019 г. - тренировки и контролни срещи на "небесносините":

Началото ще бъде дадено на 7-ми януари, понеделник, в 14.00 часа. На 16-ти януари ще се играе контролната среща: "Созопол" - "Локомотив" ГО от 13:00 часа на стадион "Трейс Арена" - Стара Загора. На 23-ти януари е контролната среща с тима на "Хасково" - от 13:00 часа, стадион "Трейс Арена" - Стара Загора. На 26-ти януари е контролата с ОФК "Поморие", а на 30-ти януари с "Розова долина" - Казанлък. На 2-ри февруари е контролата със "Суворово", а на 6-ти февруари с "Миньор" - Раднево. На 9-ти февруари срещу тима на "Карнобат", а на 13-ти февруари с - ОФК "Несебър". На 16-ти февруари е контролна среща с "Ямбол".

Първият мач от първенството е на 23-ти февруари срещу тима на "Загорец" - Нова Загора.