Созопол започна подготовка с нови попълнения. Снимка Архив

Созопол започна подготовка с нови попълнения. Снимка Архив

Отборът на ФК "Созопол" стартира своята подготовка за новия сезон 2019/2020 в Югоизточната Трета лига. "Небесносините", които не бяха поканени във Втора лига, днес направиха първо занимание на стадион "Арена Созопол". Преди началото на тренировката, изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов изнесе кратка реч на ръководстовото и състезателите, поставяйки и целта пред отбора – влизане във Втора лига. Пожела им успех и последва традиционният тост с шампанско, вкусна торта и шоколадови бонбони. Както по традиция, домакинът Милен Дюлгеров плисна кофа с вода за здраве и късмет преди заниманието, а след това футболистите започнаха да се потят под напътствията на помощник треньорите Петър Кюмюрджиев и Михаил Ралев.

"Созопол" се раздели с шест футболисти - Станимир Баев, Мартин Газиев, Трайо Грозев, Димитър Коларов, Иван Макриев и Иван Ангелов. Благодарности на всички за съвместната работа с пожелания за успех. 

На първата тренировка не присъства само Лъчезар Георгиев, който от днес ще се присъедини към новите си съотборници. Нападателят на "Оборище" - Панагюрище е роден на 29 май 1990 година. 

Останалите шест нови попълнения са полузащитникът Теодор Стефанов, роден на 10 август 1991г., играл за последно в ОФК "Поморие". Тео защитаваше цветовете на "Созопол" през сезоните 2014/2015 и 2017/2018 във Втора лига, както и в същата група за "Левски" - Карлово и "Нефтохимик". Два сезона в "Б" група през 2008/09 и 2009/10 има с цветовете на Родопа Смолян. Именно на него ръководството възлага големи надежди. 

Другото ново име в състава на Маргарит Димов е Борислав Хаджиев, роден през 1992, идва от "Атлетик" - Куклен играл и за "Асеновец" - Асеновград. Нападателят се разписа на "Арена Созопол" предния сезон при загубата на баските от "небесносините" с 2:1 дълбоко в добавеното време. 

Радослав Байчев e другото ново име в състава на "Созопол". Нападателят на "Бдин" - Видин е роден на 22 март 1993г., играл преди това на два пъти в "Севлиево", "Литекс" - Ловеч, "Етър" - Велико Търново, "Локомотив" - Горна Оряховица и австрийските "Капфенберг" и "Парндорф".

Пламен Табаков е другото ново име на "небесносините". Централният бранител на "Марица" - Пловдив е роден на 15 януари 1995г в град Раковски. Юноша на "Спартак" - Пловдив. Играл за "Евроколеж" и "Раковски 2011".

Останалите две нови попълнения в "Созопол" са юношата на "Локомотив" - Пловдив - Ариф Ферадов. Полузащитникът, който игра за "Асеновец" миналия сезон е роден на 25 декември 1999г. Другото ново име е Расим Сюлейман - отново юноша на "Локомотив" - Пловдив, роден на 08 февруари 1999г., може да играе в офанзивен план като дясно крило, както и да помага на защитата в ролята на десен бек. Двамата са от набора на Петър Главчев - син на Ванко 1, като Расим последно бе под наем за шест месеца с Петър Главчев в "Рилски Спортист". Както знаете школата на "Локомотив" - Пловдив е една от водещите в България и със сигурност новите попълнения ще помогнат на "Созопол", за да изпълни целта.