Небесносините, водени от Маргарит Димов, ще търсят първи успех за сезона пред своя публика. Снимка ФК Созопол

Небесносините, водени от Маргарит Димов, ще търсят първи успех за сезона пред своя публика. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" започва новия сезон във Втора лига с домакинска средства. Той приема гостуващия тим на "Добруджа". Двубоят с жълто-зелените водени от Светослав Петров, които също са новаци в групата, е на 08и август, събота, от 19:00 часа, на стадион "Арена Созопол".

Небесносините, водени от Маргарит Димов, ще търсят първи успех за сезона пред своя публика, като се надяват на мощна подкрепа по трибуните от верните си привърженици.

На стадиона ще има публика при спазване на необходимите противоепидемични мерки срещу COVID-19. Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брои на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка. По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа и Втора лига.

Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите.