Последният етап на обиколката започва в Сливен, а финалът е в Бургас. Снимката е илюстративна

Последният етап на обиколката започва в Сливен, а финалът е в Бургас. Снимката е илюстративна

Спират движението на входа на Бургас, заради колоездачната обиколка на България. Последният етап е на 31-ви юли, а участниците в него ще изминат разстоянието от Сливен до Бургас, където ще бъде финала. Последният старт ще бъде даден в петък в 14.30 часа в Сливен с преминаване през Карнобат и финиширане в Бургас в 17.30 часа.

В детайли маршрута, следван от колоездачите на територията на Бургаска област е следния :

- около 15.40 вход в област Бургас през село Венец (пътя София - Карнобат - Айтос - Бургас)

- около 17.00 часа – вход Бургас / КПП 1 срещу магазин "Метро", преминаване през булевард "Стефан Стамболов", кръгово кръстовище хотел "Мираж", кръстовище на Новата поща, кръстовище "Сан Стефано" - "Христо Ботев", последен пункт – улица "Цар Петър" - ж.п. гара Бургас, ляв завой по улица "Александровска" и финиш пред сградата на Община Бургас.

Маршрутите, по които ще преминават състезателите, ще са с временна организация на движението, поради което ще са затворени непосредствено преди и по време на преминаване на колоездачната колона, с цел недопускане на пътни инциденти. В Областна дирекция на МВР - Бургас е създадена организация за обезпечаване сигурността на спортната проява и опазване на обществения ред и безопасността на движението по време на мероприятието.