DSC_8476

DSC_8476

Спрягат Николай Тишев за областен лидер на БСП

на БСП Бургас. Името му е сред най-спряганите за поста, който ще оваканти Атанас Зафиров (до него в средата). Настоящият председател на червената партия в областта ще подаде оставка утре, когато ще се проведе Областния съвет. Той е насрочен за 18.00 часа в централата на улица "Фердинандова" в Бургас.

До смяната се стигна, след като Зафиров бе избран за народен представител от "Коалиция за България" в настоящия парламент. По устав на БСП депутати, областни управители, кметове нямат право да заемат управленски постове в местните структури на партията. Това наложи и провеждането на извънредна конференция на БСП миналата събота, на която за общински лидер бе избран Евгений Мосинов. Той смени на поста Павел Маринов, който бе назначен за областен управител на Бургас.

Сега предстои да бъде определен новия областен председател на БСП. Той се избира измежду членовете на Областния съвет. Според запознати, най-вероятният нов лидер ще бъде Николай Тишев. За него лобира сегашният председател - Атанас Зафиров.

Тишев бе назначен за изпълнителен директор на "Пристанище Бургас"ЕАД това лято.