IMG_2015_S4

IMG_2015_S4

Средец ще търси пари по ПУДООС за старото сметище

пред Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). След като бъде изготвена план-сметката, ще стане ясна и точната сума, която е необходима за реализацията на проекта, каза пред "Черноморие" кметът на Община - Средец Иван Жабов.IMG_2015_S3

Ръководството на общината търси и фирма, с която да сключи договор за поставяне на контейнери за разделно събиране на битовите отпадъци. Договорът с предишната фирма е изтекъл преди повече от година. "Търсим фирма и ще финализираме скоро процедурата. Не е лесно, защото не е рентабилно за фирмите разделното събиране на отпадъци. Направените разходи от тях реално не могат да бъдат покрити. Но това е изискване и ние ще се съобразим с него", обясни кметът Иван Жабов в отговор на питане на съветника от НФСБ Живко Гърков, какво прави общината за разделното събиране на отпадъци.

Заради липсата на такива контейнери в Средец на общината са съставени два акта на обща стойност 6 000 лева от Регионалната инспекция по околната среда и водите.