Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

През деня ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е хладно. На отделни места по високите полета на Западна България ще се образуват слаби слани, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-високи по Черноморието; в София - около 5°. Ще има променлива, често значителна облачност. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в планинските райони, на отделни места главно в Източна България ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще е хладно с максимални температури между 16° и 21°, в София около 16°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и с него ще нахлува нова порция студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, на отделни места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 20°-21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие ще е 14°-16°, а по по-южното около 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде около 2 бала.