DSC_0207

DSC_0207

Станишев слуша актива на БСП - Бургас

театър "Адриана Будевска". Над 200 делегати, издигнати от клубовете в морския град, ще участват във форума. Те ще трябва да гласуват и направените предложения за кандидати за евродепутати. 54 души са номинирани на проведените събрание в Бургас. Оттях 15 са на партийни членове от града. Сред тях е и настоящия евродепутат доц. Маруся Любчева. Тя ще направи отчет за свършеното от нея през последната година в Европейския парламент. Любчева влезе в ЕП, след като Кристиан Вигенин стана министър на външните работи в кабинета на Пламен Орешарски. Доц. Любчева е приготвила отчет от 28 страници, но ще прочете само най-важните моменти от него.

По програма ще бъде направен анализ на националното значение на изборите за Европейски парламент и работата на представителите на БСП в ЕП. След като бъдат гласувани предложенията за евродепутати, които трябва да бъдат одобрени от Националния съвет на партията, лидерът Сергей Станишев ще произнесе заключително слово.

Червените в Бургас ще го номинират за водач на листата на партията за изборите през май и ще поискат бургаския представител в избираемата зона на листата. Тя се състои от 17 места, на толкова депутати има право България в Европейския парламент.