SSegal1

SSegal1

Стивън Сегал учи деца на айкидо във Влас

покана на строителния предприемач Йордан Динев.

Амфитеатърът "Арена" в Свети Влас се превърна в действителна арена, на която Стивън Сегал даде уроци на членове  на клубовете по айкидо в Бургас, Поморие и Несебър. Актьорът, който притежава най-високият дан по бойното изкуство, направи десетки демонстрации. За час той и членовете на трите клуба, сред които преобладаваха деца, отработиха специфични умения на айкидо. В рамките на своя отдих Сегал е приел молбата на децата от клубовете по айкидо да проведе обща тренировка с тях.SSegal

В продължение на час Сегал успя да направи индивидуални третировки с почти всички участници, като след края на всяка демонстрация задължително обясняваше на бойците как да подобрят уменията си. По време на тренировката големият спортист бе изключително вглъбен и общуваше само с бойците от клубовете по айкидо.

"Айкидо е преди всичко бойно изкуство. Обърнете внимание преди всичко на неговото единение с природата. А излезе ли човек с оръжие срещу вас, трябва да знаете, че няма правила – използвате всичко, кото сте научили от айкидото", каза Сегал по време на лекция пред спортистите. След демонстрациите, той раздаде автографи на стотици негови почитатели, които се бяха събрали да наблюдават тренировките в амфитеатъра.

Вчера Стивън Сегал получи почетният знат на град Свети Влас. Той му бе връчен от кмета на града Иван Николов – "За изключителния му принос за популяризирането на Свети Влас като световна туристическа дестинация".