Стоян Памуков влиза в кожата на Хайтов герой Идеята е на Румен Желев - директор на Регионална дирекция по горите в Бургас. Дирекцията е финансирала театралния проект, който беше представен за първи път в рамките на националната Седмица на гората.

"Навремето аз приемах Стоян Памуков за ловец. Беше изключително подготовен на изпита и искаше още да говори, но нямаше време - отвът чакаха още 25 кандидати", почти на шега сподели Румен Желев. Според него идеята е реализирана по чудесен начин.

"Гласове" е седмият моноспектакъл на Стоян Памуков. На сцената актьора последователно влиза в образите на ловджия, професор, горски, клисар и танцьор. "Трудно е да се разказват разказите на Хайтов, защото театъра не е разказ, който е конфликт. Въпреки това се получи чудесен спектакъл", смята режисьорът Симеон Димитров. Той е на мнение, че именно театърът трябва да се занимава със социални въпроси, какъвто е проблемът за опазването на гората в "Гласове". "Работата със Стоян беше творческа и ефективна. Той успя да се въплъти в образите, нещо, което понякога е доста трудно за актьорите", смята Симеон Димитров.

Премиерата е тази вечер на сцената на "Адриана Будевска".