DSC_9960-1

DSC_9960-1

Стойнев и Нинова кандидати на БСП от Бургас

от организациите в Бургаска област. Министърът на икономиката и енергетиката е сочен за евентуален заместник на Сергей Станишев. Неочаквано за всички председателят на столетницата обяви преди два дни, че подава оставка. Овакантеното място ще бъде заето на конгреса на партията, насрочен за 27-ми юли.

Веднага, след като Станишев обяви новината, се завъртяха и първите имена за негов приемник - Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Мая Манолова. Корнелия Нинова обяви, че и да бъде номинирана ще си направи отвод. Мая Манолова заяви, че ако бъде номинирана, ще участва в надпреварата.

До конгреса на партията общинските организации в цялата страна ще трябва да направят своите номинации. "Времето за това е малко, но събранията на общинските организации започват да се провеждат от края на тази седмица. Засега няма изискване да бъдат обобщени предложенията от Областния съвет и тогава да бъдат изпратени до централата на партията", каза пред Черноморие областният лидер на БСП Николай Тишев (на снимката). Две имена вече се въртят в редиците на червените в региона - тези на Драгомир Стойнев и на Корнелия Нинова. Кои обаче ще бъдат и другите номинирани от членовете на БСП в областта, ще стане ясно до десетина дни.