DSC_2215

DSC_2215

Стойновски: Кметът крие информация за поръчката с автобусите

"Интегриран градски транспорт". Той ще изнесе данни на нарочна пресконференция утре (17 август). Дотогава даде време на колегите си в местния парламент да вземат отношение с вече станалата скандална процедура.

"Очевидно сегашният кмет няма да намери сили да си признае пред вас за шамара, който получи при опита си да проведе опорочена процедура за избор на доставчик на 67 нови автобуси. Все пак ще му оставя тази възможност до вторник вечер, както му обещах.

Днес ще предоставя малко допълнителна информация на тези, които се маскират на опозиция в Бургас, а и на тези, които заявяват безрезервна подкрепа към сегашния кмет. Ако до днес могат да се правят на неинформирани или на некомпетентни по въпроса, как ще обяснят своето мълчание по този скандал утре?

Всички помним обявената обществена поръчка за 67 нови автобуси, част от проекта за Интегриран градски транспорт, целият на стойност 131 181 116,83 лева. Поръчката беше качена на сайта на Община Бургас, раздел Обществени поръчки и до днес може да я видите: дата 14.04.2011 г.

Може да видите и обявата за удължаване на срока, отново в раздел Обществени поръчки   - дата 10.05.2011 г., както и съобщение за отваряне на ценовите оферти на участниците, публикувано в сайта на Община Бургас, в раздел Обяви и съобщения на дата 30.05.2011 г.

Това, което няма да видите в сайта на Община Бургас е заповедта за прекратяване. Сегашният кмет погазва закона. Крие информация за своя провал. Не публикува решение за обществената поръчка, защото ще лъсне това, което връща процеса от самото начало. Месеци загубено време за бургазлии, заради желанието на администрацията да облагодетелства СВОИТЕ.

Отворете сайта на Агенцията за Обществени поръчки – там ще прочетете страшните думи:

"Мотиви за прекратяване на процедурата: Установени са съществени нарушения при откриването и провеждането на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата", се казва в писмото на Ваклин Стойновски разпространено до медиите преди утрешната пресконференция.